O varnosti, zasebnosti in piškotkih

 

Varnost in zasebnost

Naša spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti.

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Lastnik in skrbnik spletne strani temidia.com je Temidia d.o.o., Zagrebška cesta 25, 2000 Maribor.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu.

V skladu s priporočili Informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta temidia.com si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zato beležimo statistiko ogledov. S pomočjo piškotkov, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

Uporabljamo naslednje piškotke

Ime Lastništvo Namen Trajanje
_ga temidia.com Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.  1 leto
_gat temidia.com Uporablja ga Google Analytics za določanje hitrost zahtevkov.  1 dan
_gid temidia.com Registrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.  1 dan
collect google-analytics.com Uporablja se za pošiljanje podatkov v Google Analytics o obiskovalčevih napravah in ​​obnašanju.  seja

Ti piškotki so namenjeni uporabi Google Analytics. Vpogled v podatke iz tega piškotka ima lahko tudi podjetje Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (Google). Podatki piškotkov _ga, _gat, _gid se pošiljajo v Nemčijo, podatki piškotka collect pa v Združene države Amerike.

Ali me lahko Google identificira na podlagi vrednosti zapisanih v tem piškotku?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

Dodatni varnostni ukrepi za zaščito zasebnosti na Temidia.com v zvezi s tem piškotkom

Da bi preprečili zbiranje osebnih podatkov s strani Googla, uporabljamo maskiranje vseh IP naslovov obiskovalcev, kar onemogoča Googlu da bi si lahko shranil vaš IP naslov in povezoval vaše aktivnosti na spletišču temidia.com s katerimi koli drugimi aktivnostmi na ostalih spletnih straneh. Lahko si preberete več o maskiranju IP naslovov.

Skrbniki temidia.com ne obdelujemo ali shranjujemo IP naslovov obiskovalcev spletnega mesta, ravno tako ne Google, zaradi česar so vaši osebni podatki, kot so identifikacija ali podatki o vaši lokaciji zasebni in varni med brskanjem.

Hkrati Google nima dovoljenja za kakršno koli drugo uporabo podatkov, kot za nudenje storitve Google Analytics:

Na spodnji sliki je posnetek nastavitev Google Analitics, kjer je vidno da Google nima dovoljenja za pouporabo podatkov o obiskovalcih.

V kolikor ne želite, da bi Google kjerkoli sledil vašim aktivnostim na spletu, so ponudili orodje Google opt-out, s katerim lahko preprečite beleženje statistike kakršnihkoli vaših aktivnosti s strani Google Analytics na celotnem spletu.

Se lahko v celoti izognete nalaganju piškotkov?

V kolikor sploh ne želite, da se piškotki iz naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnost izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.

V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov v uporabi (99%) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.

Besedilo prilagojeno po zapisu na piskotki.net

KONTAKT

Temidia, d.o.o.
Zagrebška cesta 25
2000 Maribor

Epošta: info@temidia.com

Telefon za naročnike: +386 41 643 222
Telefon za navidezne kupce: +386 51 341 339

IBAN: SI56 0208 3026 2518 450 pri NLB d.d.
ID za DDV: SI64619427
Matična številka: 3441261000