Pred kratkim končana MSPA Europe/Africa konferenca v Algarveju je prinesla nekaj zanimivih spoznanj, ki lahko koristijo tudi našim podjetjem.

 

  • Navidezno nakupovanje (ang. mystery shopping – MS) se širi na nova področja, kot so chatboti. Zakaj je to tako pomembno? Ker je ključno sistematično spremljati kakovost storitev na vseh stičnih točkah, da preprečimo negativne vplive na izkušnje strank.
  • MS je postal nepogrešljiv del programov za vključevanje zaposlenih ( Employee Engagement). Skupaj z drugimi viri, kot so raziskave zadovoljstva, NPS (Net Promoter Score) in notranje revizije, prinaša stalne povratne informacije o priložnostih za izboljšave. S tem se zagotavlja, da se podjetje nenehno razvija in raste ter ohranja konkurenčnost.
  • Čeprav je NPS pogosto uporabljano orodje, ne zagotavlja povratnih informacij tistih, ki niso opravili nakupa. Zato je ključno uporabiti tudi druga orodja (npr. MS), ki nam omogočajo vpogled v izkušnje takih strank, da lahko izboljšamo njihovo celotno interakcijo s
  • MS je prav tako pomemben del izobraževalnih programov za zaposlene. S prvo izvedbo predstavlja izhodiščno točko – posnetek stanja pred pripravo izobraževalnih programov, hkrati pa služi kot orodje za spremljanje napredka in ROI izobraževanja.
  • Ponudniki MS-ja zdaj tesneje sodelujejo z naročniki. Ne le zagotavljajo dragocene informacije, ampak tudi sodelujejo pri pripravi ukrepov, izobraževanju in spremljanju napredka.
  • Umetna inteligenca (AI) vstopa tudi na področje MS-ja, vendar ne kot nadomestilo obstoječim pristopom, ampak predvsem kot podpora internih procesov ponudnikov in pridobivanju dodatnih vpogledov.
  • Povpraševanje po pregledih trgovin in analizah cen narašča. Stranke želijo biti prepričane, da dobijo najboljšo vrednost za svoj denar. Zato je ključno imeti strokovnjake na področju MS-ja, ki vam bodo zagotovili objektivne informacije o stanju na trgu in vam pomagali doseči konkurenčno prednost.

Za več informacij nam pišite